- Odwiedziny: 4975782
- Do końca roku: 258 dni
- Do wakacji: 71 dni
Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie
-
Statystyki
Stołówka
JADŁOSPIS
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025 |
zupa kalafiorowa, kurczak z warzywami po chińsku, ryż na sypko (alergeny 1,6,7,9) |
WTOREK 15.04.2025 |
zupa rybna z Dorsza z warzywami, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki tarte (alergeny 1,3,6,7,9) |
ŚRODA 16.04.2025
|
zupa z fasolki szparagowej, makaron zasmażany z twarogiem, soczek owocowy (alergeny 1,6,7,9) |
CZWARTEK 17.04.2025 |
|
PIĄTEK 18.04.2025 |
|
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie
JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY
PONIEDZIAŁEK 14.04.2025 |
ŚNIADANIE
|
pieczywo mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, sałata, ogórek kiszony, paluszki z ogórka świeżego, mleko (alergeny 1,6,7) |
OBIAD
|
zupa kalafiorowa, kurczak z warzywami po chińsku, ryż na sypko, sok (alergeny 1,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
banan, pieczywo chrupkie (alergeny 1) |
|
WTOREK 15.04.2025 |
ŚNIADANIE
|
pieczywo mieszane z masłem, ser biały ze szczypiorkiem, rzodkiewka, ogórek świeży, paluszki z marchewki, kakao (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa pomidorowa z ryżem, kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki tarte, sok (alergeny 1,3,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
jabłko, pałeczka kukurydziana (alergeny 1) |
|
ŚRODA 16.04.2025 |
ŚNIADANIE |
bułki mieszane z masłem, polędwica miodowa, sałata, pomidor, paluszki z ogórka świeżego i papryki, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa z fasolki szparagowej, makaron z twarogiem, sok (alergeny 1,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
soczek owocowy |
|
CZWARTEK 17.04.2025 |
ŚNIADANIE |
pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek kiszony, plasterki jabłka, płatki z mlekiem (alergeny 1,6,7) |
OBIAD |
zupa ogórkowa, ryba Tilapia pieczona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, sok (alergeny 1,4,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
jogurt owocowy (alergeny 7) |
|
PIĄTEK 18.04.2025 |
ŚNIADANIE
|
pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, pomidor, paluszki z ogórka świeżego, herbata (alergeny 1,3,6,7) |
OBIAD
|
zupa wielowarzywna, kopytka z twarogiem polane jogurtem naturalnym, sok (alergeny 1,3,6,7,9) |
|
PODWIECZOREK |
mus owocowy |
Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.
Wykaz alergenów w posiłkach
- GLUTEN
- SKORUPIAKI i produkty pochodne
- JAJA i produkty pochodne
- RYBY i produkty pochodne
- ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
- SOJA i produkty pochodne
- MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
- ORZECHY
- SELER i produkty pochodne
- GORCZYCA i produkty pochodne
- NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
- DWUTLENEK SIARKI
- ŁUBIN i produkty pochodne
- MIĘCZAKI i produkty pochodne
Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.
Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i archaidów.