Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie

Stołówka

JADŁOSPIS

PONIEDZIAŁEK

14.04.2025

zupa kalafiorowa,

kurczak z warzywami po chińsku, ryż na sypko

(alergeny 1,6,7,9)

WTOREK

15.04.2025

zupa rybna z Dorsza z warzywami,

kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki tarte

(alergeny 1,3,6,7,9)

ŚRODA

16.04.2025

 

zupa z fasolki szparagowej,

makaron zasmażany z twarogiem, soczek owocowy

(alergeny 1,6,7,9)

CZWARTEK

17.04.2025

 

PIĄTEK

18.04.2025

 

 

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie

 

    JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

PONIEDZIAŁEK

14.04.2025

 ŚNIADANIE

 

pieczywo mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, sałata, ogórek kiszony, paluszki z ogórka świeżego, mleko (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

 

zupa kalafiorowa,

kurczak z warzywami po chińsku, ryż na sypko, sok (alergeny 1,6,7,9)

 PODWIECZOREK

banan, pieczywo chrupkie (alergeny 1)

 

WTOREK

15.04.2025

 ŚNIADANIE

 

pieczywo mieszane z masłem, ser biały ze szczypiorkiem, rzodkiewka, ogórek świeży, paluszki z marchewki, kakao (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa pomidorowa z ryżem,

kotlet mielony, ziemniaki z koperkiem, buraczki tarte, sok (alergeny 1,3,6,7,9)

 PODWIECZOREK

jabłko, pałeczka kukurydziana (alergeny 1)

 

ŚRODA

16.04.2025

 ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem, polędwica miodowa, sałata, pomidor, paluszki z ogórka świeżego i papryki, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa z fasolki szparagowej,

makaron z twarogiem, sok (alergeny 1,6,7,9)

 PODWIECZOREK

soczek owocowy

 

CZWARTEK

17.04.2025

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, kiełbasa szynkowa, pomidor, ogórek kiszony, plasterki jabłka, płatki z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa ogórkowa,

ryba Tilapia pieczona, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, sok (alergeny 1,4,6,7,9)

PODWIECZOREK

jogurt owocowy (alergeny 7)

 

PIĄTEK

18.04.2025

 ŚNIADANIE

 

pieczywo mieszane z masłem, jajko gotowane, szczypiorek, pomidor, paluszki z ogórka świeżego, herbata (alergeny 1,3,6,7)

 OBIAD

 

zupa wielowarzywna,

kopytka z twarogiem polane jogurtem naturalnym, sok (alergeny 1,3,6,7,9)

 PODWIECZOREK

mus owocowy

Z przyczyn od nas niezależnych jadłospis może ulec niewielkiej zmianie.

 

Wykaz alergenów w posiłkach

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i  archaidów.