Szkoła Podstawowa im. Anieli hrabiny Potulickiej w Wojnowie

Stołówka

 

 PONIEDZIAŁEK

23.01.2023

 

 

zupa jarzynowa,

karkówka pieczona w sosie, kasza Bulgur na sypko, ogórek kiszony

(alergeny 1,6,9,10)

 

WTOREK

24.01.2023

 

 

zupa kalafiorowa,

pieczeń rzymska, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej i ogórka świeżego

(alergeny 1,3,6,9,10)

 

ŚRODA

25.01.2023

 

 

zupa warzywna,

ryba Dorsz zapiekana z serem żółtym, makaron, groszek z marchewką na ciepło

(alergeny 1,3,4,6,7,9,10) 

 

CZWARTEK

26.01.2023

 

 

zupa pomidorowa z ryżem i natką pietruszki,

udko drobiowe pieczone, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka

(alergeny 1,5,7,9,10)

 

PIĄTEK

27.01.2023

 

 

zupa z fasolki zielonej szparagowej,

naleśniki z dżemem wieloowocowym niskosłodzonym

(alergeny 1,3,7,9,10) 

 

 

 

    JADŁOSPIS – ODDZIAŁ PRZEDSZKOLNY

 

PONIEDZIAŁEK

23.01.2023

 ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem,  polędwica sopocka, pomidor, paluszki z ogórka świeżego, plasterki jabłka, mleko (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa jarzynowa,

karkówka pieczona w sosie, kasza Bulgur na sypko, ogórek kiszony, sok (alergeny 1,6,9,10)

 PODWIECZOREK

banan, pieczywo chrupkie (alergeny 1,6)

 

WTOREK

24.01.2023

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, pasta twarogowa posypana szczypiorkiem, paluszki z ogórka świeżego i papryki, kakao słodzone miodem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa kalafiorowa,

pieczeń rzymska, ziemniaki z koperkiem, surówka z kapusty pekińskiej i ogórka świeżego, sok (alergeny 1,3,6,9,10) 

 PODWIECZOREK 

mandarynki

 

ŚRODA

25.01.2023

 ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem, schab pieczony, sałata, pomidor, ogórek kiszony, mleko  (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa warzywna,

ryba Dorsz zapiekana z serem żółtym, makaron, groszek z marchewką na ciepło, sok (alergeny 1,3,4,6,7,9,10)

 PODWIECZOREK

jogurt owocowy (alergeny 7)

 

CZWARTEK

26.01.2023

 ŚNIADANIE

pieczywo mieszane z masłem, ser żółty w plastrach, ogórek świeży, plasterki gruszki, kiełbaski z szynki na ciepło, kawa zbożowa z mlekiem (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa pomidorowa z ryżem,

udko drobiowe pieczone, ziemniaki, surówka z marchewki i jabłka, sok (alergeny 1,5,7,9,10)

 PODWIECZOREK

baton zbożowy (alergeny 1,5,8)

 

PIĄTEK

27.01.2023

   ŚNIADANIE

bułki mieszane z masłem, serek mozzarella na sałacie, pomidor, paluszki z ogórka świeżego, plasterki jabłka, herbata (alergeny 1,6,7)

 OBIAD

zupa z fasolki zielonej szparagowej,

naleśniki z dżemem wieloowocowym niskosłodzonym, sok (alergeny 1,7,9,10,11)

 PODWIECZOREK

mus owocowy, chrupki kukurydziane (alergeny 1,5,6)

Wykaz alergenów w posiłkach

  1. GLUTEN
  2. SKORUPIAKI i produkty pochodne
  3. JAJA i produkty pochodne
  4. RYBY i produkty pochodne
  5. ORZESZKI ZIEMNE (arachidowe) i produkty pochodne
  6. SOJA i produkty pochodne
  7. MLEKO i produkty pochodne (łącznie z laktozą)
  8. ORZECHY
  9. SELER i produkty pochodne
  10. GORCZYCA i produkty pochodne
  11. NASIONA SEZAMU i produkty pochodne
  12. DWUTLENEK SIARKI
  13. ŁUBIN i produkty pochodne
  14. MIĘCZAKI i produkty pochodne

Do przygotowania posiłków używane są przyprawy: papryka słodka, majeranek, bazylia, oregano, pieprz, sól morska, czosnek suszony, curry, ziele angielskie, liść laurowy, cukier trzcinowy, cukier waniliowy.

Zgodnie z informacjami od producenta mogą one zawierać śladowe ilości:glutenu, mleka, jaj, soi, selera, gorczycy, orzechów i  archaidów.